گالری ما

اطلاعات تماس

[ چیزی که ما پیشنهاد میدهیم ]

آنچه باید درمورد طراحی نمای خارجی ساختمان بدانید!

نمای خارجی یک ساختمان بیانگر ویژگی‌های بارز ساختمان و سبک مورد استفاده در ساخت است به همین جهت طراحی نمای بیرونی اهمیت زیادی در جوانب مختلف دارد. از آنجایی که مهم‌ترین قسمت ساختمان که در نگاه اول مشاهده می‌شود نمای آن است باید از ابعاد مختلف به طراحی آن توجه شود. استفاده از مصالح و متریال متنوع برای طراحی نما موجب متنوع شدن آن در ساختمان های مختلف می‌شود. علاوه بر این که زیبایی ساختمان تحت تاثیر نوع نمای آن قرار می‌گیرد در زیبایی و چهره شهر نیز تاثیرگذار می‌باشد. 

نمای ساختمان دارای شخصیت و هویت بوده و از ساختمان در برابر عوامل مختلف محافظت می‌کند. در این خصوص لازم است که از استانداردهای مشخص پیروی کرده و مقررات ساختمانی را به دقت مورد توجه قرار گیرد. در واقع نمای ساختمان نقش عایق را نیز بازی می‌کند و موجب می‌گردد که هدر رفت انرژی در کمترین میزان ممکن پدیدار گردد. 

به همین دلیل است که نمای ساختمان را در مناطق مختلف منطبق با شرایط اقلیم و آب و هوایی منطقه از مصالح و مواد گوناگون طراحی می‌کنند. ساختمانی با طراحی نمای بهتر بینندگان زیادی را به خوب جلب می‌کند و در استقبال مخاطب هنگام خرید ملک تاثیر بسزایی دارد.

  • عوامل موثر بر طراحی نمای خارجی ساختمان

  • مهارت متخصصین طراح

پروژه‌های طراحی نمای خارجی ساختمان صرفاً از عهده مهندسان معمار و طراحان ساختمانی برمی‌آید. در بحث نمای ساختمان، ساختمان‌های کلاسیک و مدرن مطرح است. اگر چه طراحی نمای بیرونی طبق سلیقه افراد انجام می‌شود اما امکان‌پذیر بودن یک پروژه و انتخاب مصالح مورد نیاز، حرف اول را می‌زند. طراحی نمای بیرونی نشان‌دهنده مهارت طراح، نقشه معمار ساختمان و البته سلیقه به کار رفته در آن است. هر اندازه طراحی نمای خارجی ساختمان دقیق‌تر و جذاب‌تر باشد، موجب زیباتر شدن همان منطقه خواهد شد. چه بسا اگر هدف ساخت و ساز، ویلاهای شهرکی یا مجتمع‌های مسکونی متمرکز باشد، این مسئله اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

  • نوع مصالح به کار رفته در نمای بیرونی ساختمان

عامل دیگری که به شدت در طراحی نمای خارجی ساختمان تاثیرگذار است، مسائل اقتصادی و تامین مصالح به کار رفته در معماری می‌باشد. ارزان بودن یا گران‌تر بودن مصالح ساختمانی در یک بازه زمانی، بر کیفیت طراحی نمای بیرونی تاثیرمی‌گذارد. این مسئله مربوط به زمان ساخت‌سازی است اما طراح نمای ساختمان باید این مسئله را در نظر داشته باشد که برای هر ساختمان در هر بازه، ممکن است شرایط تغییر کند. بنابراین مدیریت بحران چنین شرایطی الزامی خواهد بود.

  • شرایط اقلیمی منطقه

یکی دیگر از عواملی که در شیوه و استراتژی طراحی نمای خارجی ساختمان تاثیرگذار است، موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی ساختمان می‌باشد. طراحی نمای بیرونی برای ساختمان‌های ویلایی که در مناطق شمال کشور با رطوبت و بارندگی زیاد قرار دارند، متناسب با همان شرایط تنظیم می‌شود. طراحی نمای بیرونی ساختمان‌ ها در مناطق گرم و خشک نیز متناسب با همان شرایط اقلیمی است.

image1 service2 4
  • انواع سبک طراحی نمای ساختمان

    نمای بیرونی ساختمان‌هایی مانند هتل یا برج‌های تجاری و مسکونی و حتی ساختمان‌های مدارس و غیره دارای نمای ساختمانی متفاوتی هستند. می‌توان گفت که نمای بیرونی ساختمان به نوعی با مخاطب صحبت می‌کند و در تمام جهات اهمیت دارد. از این رو طرح‌های متفاوتی از نمای ساختمان وجود دارد که در این بخش به برخی از سبک‌های پرطرفدار نمای خارجی ساختمان می‌پردازیم.

    نمای مدرن ساختمان

    یکی از سبک‌های پرکاربردی که اخیراٌ توجه ویژه‌ای به ان شده است سبک مدرن است. افراد زیادی برای نمای خارجی سازه و ساختمان خود از این سبک استفاده می‌کنند. در حقیقت یکی از متداول‌ترین سبک‌های طراحی نمای خارجی ساختمان سبک طراحی مدرن است. طراحی مدرن نیز همانطور که از نامش پیدا است از اصول مدرن معماری پیروی می‌کند. معماری مدرن، از خطوط منحنی و شکل‌های غیر منتظم برای زیباتر کردن نمای بیرونی بهره می‌گیرد.

    ساختمان‌هایی که از نظر ظاهری، مفاوت و متمایز از سایر نماها به نظر می‌رسند، شیوه‌های طراحی مدرن برای آن‌ها به کار رفته است. در این نوع سبک از طراحی به هیچ وجه از طراحی‌های شلوغ و پرجزیئات و پیچیده استفاده نمی‌شود. این نوع سبک طراحی نمای خارجی ساختمان کاملاً ساده و در عین حال لوکس است.

  • نمای کلاسیک ساختمان

    یکی دیگر از سبک‌هایی که در طراحی نمای خارجی ساختمان به کار می‌رود، سبک کلاسیک است. در این نوع سبک طراحی جزئیات و نقوش قرینه و بسیار شلوغی دیده می‌شود. این نوع سبک معماری بیشتر مشابه با سبک طراحی رومی یا نونانی است. در این نوع سبک طراحی خارجی ساختمان از ستون‌های بلند قرینه استفاده می‌شود که بیشتر به رنگ کرم یا سفید بوده و هرچه‌قدر جزئیات در آن بیشتر باشد زیبایی و هزینۀ آن نیز بیشتر می‌شود.

    نمای شیشه‌ای ساختمان

    از دیگر سبک‌های طراحی نمای شیشه‌ای است که به ویژه برای ساختمان‌های تجاری و اداری، بسیار شیک و فانتزی است. شیشه نمای بسیار جذابی به ساختمان می‌دهد. اما توجه داشته باشید که این نوع متریال برای هر ساختمان مناسب نیست. شیشه می‌تواند بازتاب نور را در هر جهت فراهم کند و اضلاع ساختمان را در هر جهت نمایان می‌سازد. همچنین برای طراحی نمای شیشه‌ای در بیرون از ساختمان، زاویه‌ها و ناهمواری‌های ساختمان بسیار اهمیت دارند.

    موارد تاثیرگذار در طراحی نمای خارجی ساختمان

    طراحی نمای خارجی ساختمان به این هذف انجام می‌شود که یک سازه است در چند بعد دیده شود و این نما معرف کل ساختمان خواهد بود. اهمیت طراحی نمای خارجی ساختمان به اندازه‌ای است که اثر بسزایی بر روی ارزش ملک و مخاطبان  دارد. حتی اگر دکوراسیون داخلی ساختمان شیک و مدرن باشد ولی نمای بیرون جذابیت کافی را نداشته باشد، ممکن است مشتریان تمایلی به دیدن فضای داخلی ساختمان نداشته باشند.

    در اصول طراحی نمای خارجی ساختمان به موقعیت ساختمان باید توجه ویژه‌ای داشته باشید.  اگر ساختمان در یک مکانی مانند یک کوچه باشد قاعدتاً نوع معماری که دارد با فضای دیگری مانند خیابان متفاوت است. به این دلیل که ساختمان‌هایی که در خیبان قرار می‌گیرند مخاسب و افراد زیادی به ان‌ها دسترسی دارند و نمای آن‌ها بیشتر در معرض دید قرار می‌گیرد. از این رو باید ک زیباترین و بهترین طرح ساختمانی اجرا شود.

    نوع مصالح به کار رفته در نمای بیرونی ساختمان

    عامل دیگری که به شدت در طراحی نمای خارجی ساختمان تاثیرگذار است، میزان بودجه‌ای که برای طراحی ساختمان در نظر گرفته‌اید و تأمین مصالح به کار رفته در معماری است. ارزان و گران‌ بودن مصالح ساختمانی قطعاً بر کیفیت طراحی نمای بیرونی تاثیر می‌گذارد. توجه داشته باشید که تنتخاب مصالح ارزان و
    متریال و مصالحی که برای نمای خارجی ساختمان به کار می‌رود کاملاً به یک برنامه دقیق و استراتژی نیاز دارد تا نوع متریال را برای ما مشخص کند.

    مطابق با استانداردهای طراحی شهری و معماری متریالی مانند کامپوزیت‌ها برای نمای خارجی ساختمان‌های مسکونی توصیه نشده‌اند. از دیگر متریالی که می‌توانید برای نمای سختمان استفاده کنید که بسیار پرکاربرد بوده سنگ است. اگرچه زیباسازی نمای خارجی ساختمان‌‌ها بسیار اهمیت دارد اما برخی از سنگ‌های ساختمانی برای نصب در نمای بیرونی مناسب نیستند به این دلیل که به شدت آسیب می‌بینند. از این رو این موضوع بسیار اهمیت دارد که نمای ساختمانی شما علاوه بر زیبا بودن مستحکم و مقاوم نیز باشد. از این رو لازم است که از سنگ‌های مناسب برای نمای بیرونی انتخاب کنید.

01 majid
  • نورپردازی ساختمان

    از دیگر عوامل مهم در طراحی نمای خارجی اسختمان‌ها مسئلۀ نورپردازی است. روشنایی و نورپردازی داخلی ساختمان اهمیت زیادی دارد. از این رو باید فضایی برای این موضوع در نظر بگیرید. طراحی و معماری بدون روشنایی خوب و مناسب برای فضای داخلی ساختمان بی‌معنا است. علاوه‌بر نورپردازی داخلی، نورپردازی خارجی نیز اهمیت دارد. نورپردازی خارجی در شب بسیار اهمیت پیدا می‌کند. به کار بردن لامپ‌های مخفی در ساختمان باعث می‌شود تا در شب نمای جذابی از ساختمان را به نمایش بگذارد.

    در این مقاله از وب سایت گروه طراحی و معماری کامیار معروف زاده به بررسی همه چیز درمورد نمای خارجی ساختمان پرداختیم. طراحی نمای خارجی ساختمان و اصول معماری و طراحی از جمله مسائلی هستند که بسیار به یکدیگر وابسته و تأثیر گذار هستند. از این رو لازم است علائه بر استفاده از تجربیات و مهارت مهندسان برای ساخت‌ساز یک ساختمان باید از طراحان حرفه‌ای برای طراحی و معماری نمای خارجی ساختمان استفاده کنیم. نمای ساختمان، قسمتی است که از هر جهت از سمت بیرون قابل مشاهده است. بنابراین هرچه این نما جذاب‌تر طراحی شود، مخاطب را بیشتر و بهتر جذب می‌کند. این مسئله برای ساخت و ساز ساختمان‌های مهم بسیار اهمیت دارد.

50

مدل سازی سه بعدی

مدلسازی حجم معماری با استفاده از نرم افزارهای پیشرفته و تخصصی که عمدتا شامل تری دی مکس، رویت، اسکچاپ و راینو است صورت می گیرد.

75

خروجی گرفتن مدل سه بعدی

خروجی گرفتن مدل سه بعدی جهت ارائه به کارفرما قالبا با نرم افزاها و پلاگین ها وی ری، لومیون، توئین موشن انجام می شود.

85

برنامه ریزی دو بعدی

قبل از مدلسازی حجم می بایست طرح دو بعدی نما مطابق با پلان و کانسپت پروژه طراحی شود.

[ توصیفات ]

آنچه همکاران معمار می گویند

کانسپت معماری پر ارزش ترین بخش از کار معماری قلمداد می شود وملاک اصلی ارزیابی قدرت وضعف معماری امروز در جهان به شمار می رود.
testi1 6
عسل صابری
مشتری شرکت
کانسپت را می توان هدف طراحی یک پروژه نامید و یا روش و زبان معمار برای تبادل اندیشه با دیگران زبان معماریست و چگونگی شکل گیری اندیشه معمار در زبان معماریست.
testi2 6
علی درویشی
مشتری شرکت
بر معماریست برای تعیین ارزش کانسپت در معماری باید دو نکته را مورد بررسی قرار داد : توانایی معمار در نحوه پردازش کانسپت دانش معمار و احاطه کامل او بر معماری
testi3 6
بهاره افشار
مشتری شرکت